Warzywa wspomagające redukcje tkanki tłuszczowej
Lato coraz bliżej. Wraz z latem nadciąga sezon wakacyjny powiązany z urlopami, przerwami od szkoły, wykładów i innych obowiązków. Każdy z nas przegląda się w lusterku i zastanawia nad tym, jak skutecznie usunąć resztki tłuszczu w okolicach brzusznych, który skumulował się w trakcie zimy i nie chce nas do końca opuścić. Odpowiedzi nie musimy szukać daleko. Znajdziemy ją na dziale z warzywami w niemal każdym sklepie spożywczym. Warzywa to doskonały sposób na to, by każdy z nas nie musiał wstydzić się swojego wakacyjnego wyglądu, który zaprezentuje wkrótce na plaży. Jednak jakie warzywa na diecie najlepiej się sprawdzą?
Bez obaw możemy w dowolnej ilości zapychać się wszystkimi zielonymi warzywami. Posiadają one dużo błonnika, witamin, sycą nas na długo, a mimo to mają niewielką ilość kalorii. Dla porównania jeden woreczek ryżu dodawany do obiadu posiada około 350 kalorii. Cały talerz wypchany po brzegi brokułami, kalafiorem i brukselką nie będzie miał więcej niż 150 kalorii, a mimo doskonale zaspokoi apetyt jako dodatek do posiłku. W jednym kilogramie warzyw kapustowatych znajdziemy zaledwie 200 kalorii.
Najnowsze komentarze